3 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

KPSS 2015/1 Tercihlerinde Adaylardan Ücret Alınacak mı?

2 min read
2014 KPSS Puanına göre ikinci atama olan KPSS 2015/1 Haziran atamalarında ÖSYM adaylardan tercih ücreti alacağını duyurdu.
2014 KPSS Puanına göre ikinci atama olan KPSS 2015/1 Haziran atamalarında ÖSYM adaylardan tercih ücreti alacağını duyurdu.
kpss1

2015/1 TERİCHLERİ YAKLAŞIYOR, İLK ÜCRETLİ TERCİHLERE HAZIR OLUN.
ÖSYM, KPSS başvuru kılavuzunda KPSS tercihlerinin ücretli olacağını belirtmişti.
 
LİSANS KILAVUZUNDAKİ İFADE:

“Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır.”
ÖNLİSANS-LİSE KILAVUZUNDA İFADE:
“Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.”
KASIM AYI TERCİHLERİ ÜCRETSİZDİ
Yukarıdaki her iki kılavuz maddesinde de yazdığı üzere ilk yerleştirmede ücret alınmadı. 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılan merkezi alımda 2014 KPSS puanıyla yapılan ilk yerleştirme olduğu için adaylardan ücret alınmadı. Sonraki yerleştirmelerde ise aday başına 10 TL tercih ücreti alınacaktır.
KPSS SONUÇLARI NE KADAR SÜRE İLE GEÇERLİ OLACAK?
2014 KPSS sınavının sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. 2014-KPSS’ye giren adayların takip eden 2016 KPSS B Grubu sınavına girmeleri halinde, KPSS sonuçları sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS sonuçlarını etkilemez.

2015/1 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
KPSS 2015/1 yerleştirme tercih süreci 22 Haziran – 01 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvurular alınacak. 2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların, bu tarihler arasında başvurularını yapmalarını gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.