3 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

ALES Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

2 min read

ALES 2015 sonbahar dönemi sınavı ÖSYM tarafından 22 Kasım Pazar günü yapıldı. Adaylar artık ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki 2015 Sonbahar Dönemi ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

ales

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı (ALES) 2015 sonbahar dönemi sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Kasım Pazar günü yapıldı. Peki 22 Kasım 2015 ALES sınav sonuçları açıklandı mı? ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir? İşte detaylar!

ALES sınavı ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemledinde olmak üzere yılda iki kez yapılıyor. 2015 Sonbahar Dönemi ALES sınavı da 22 Kasım pazar günü yapıldı. Artık öğrenciler merakla sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor.

ALES sınav sonuçları ve sınav soru-cevapları henüz açıklanmadı. ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmese de ALES’in en geç 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. ALES Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım Pazar günü saat 09.30’da başladı. Adaylar sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ÖSYM açıklama yaptığında haberimizin detaylarından erişim sağlayabilir. ALES sınav sonuçları açıklandığında bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

ALES SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar ALES sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılıyor. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerindeki Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.