29 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Üniversitelere Kayıtlar Başladı

2 min read

Üniversiteye yerleşenlerin heyecanla beklediği kayıt dönemi başladı. Kayıt süreci 7 Ağustos’a kadar devam edecek.

osym1

Üniversitelerin lisans ve önlisans programına yerleşmeye hak kazanan 784 bin 950 aday için kayıtlar başladı. Devlet ve vakıf üniversiteleri için dün başlayan kayıtlar bizzat başvuracak adaylar için 7 Ağustos’ta sona erecek. e-Devlet kapısı üzerinden kayıt başvurusu yapacaklar için ise 5 Ağustos son gün olacak. Bu tarihleri kaçırıp başvuru yapamayan adaylar haklarını kaybetmiş sayılacak. Kayıt için öğrencilerden ÖSYS Sonuç Belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, mezun olunan okulun diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, askerlik şubesinden alınacak belge, 12 adet fotoğraf, katkı payının ödenmesi ile ilgili belge ve üniversite tarafından ilan edilen diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı sureti istenecek. Kayıt için istenen belgelerin onaysız suretleri veya fotokopisi kabul edilmeyecek. (ANKA)

İLK TERCİH BOĞAZİÇİ
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, birincilerin tercihi bu yıl da Boğaziçi Üniversitesi oldu. Dil puanı haricinde ilk 100’deki öğrencilerin 47’si, ilk 250’de yer alanların 122’si, ilk 500’de yer alanların 252’si ve ilk bin sıralamasında yer alan öğrencilerin 469’u Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Tercihlerle birlikte üniversiteye bin 891 öğrenci yerleşmiş oldu. MF puan türünde ilk binde yer alan her 3 öğrenciden birinin Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih ettiği görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.