26 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Üniversite ek tercihler ne zaman, ayın kaçında başlayacak?

1 min read

Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında yerleştirme sonuçları geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından açıklandı. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ile ailelerini ise YKS ek tercih heyecanı sardı. Bu doğrultuda, ‘2019 YKS ek yerleştirme ne zaman, hangi gün başlayacak?’ sorusunun yanıtı en çok merak edilenler arasında öne çıkıyor. Bilindiği üzere, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından herhangi bir yere yerleşemeyen adaylara ikinci ve son şans niteliğinde olan ek tercih hakkı tanınıyor.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.