3 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

ÖSYM Başkanı Demir’den Sınav Öncesi Önemli Uyarılar

1 min read

Uyarılar, sınav giriş belgelerinde de mevcut

a

Kural ihlallerinin tespiti için adayın sınav sırasında uyarılmasına gerek olmadığını bildiren Demir, şunları söyledi:

“Bütün adaylar kuralları bilmek durumundadır. Görevlilerin adaylara gelip ‘Şunu yapmalısın, yapmamalısın’ şeklinde bir uyarı mecburiyeti bulunmamaktadır. Sınav salonlarında kurala aykırı davranışı olan bir kişiyi asayiş bozulmasın diye görevliler tartışma çıkarmamak, diğerlerinin dikkatini dağıtmamak için sadece tutanağa yazıyorlar.

Yani öncesinde uyarmak gibi bir mecburiyetleri yok. Bu nedenle ‘Sınavda beni kimse uyarmadı.’ şeklinde bir mazereti kabul etmiyoruz çünkü görevlinin kurallara uymaya ilişkin ilave bir uyarı mecburiyeti bulunmamaktadır, tüm uyarı ve kurallar ilgili sınav kılavuzunda ve resmi duyurularımızda adaylara sınav öncesinde bildirilmiştir. Sadece sınavın ne zaman başlayacağı ve sınavın ne zaman bitirileceğine ilişkin görevlinin yapmak zorunda olduğu uyarılar var. Onun dışında sınav kurallarını tek tek anlatmak gibi bir yükümlülüğü yok. Bunu da özellikle belirtmek isterim.”


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.