10 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Ortaöğretim Başarı Puanı Bilgileri ÖSYM’de

2 min read

2015-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı’nı (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, MEB e-Okul sisteminden ÖSYM’ye aktarıldı.

burs

ÖSYM, ‘2015-ÖSYS: Adayların Diploma Notu Bilgilerinin E-Okul’dan Edinilmesi, Adaylar Tarafından Kontrolü ve Okul İşlemleri Sisteminin Açılması’na dair bir açıklama yaparak, OBP’yi oluşturan bilgilerin 13 Haziran’da MEB e-Okul sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne kaydedildiğini açıkladı. Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul sisteminden alınacak. Bu sisteme KKTC okulları dâhil değil.

2015-ÖSYS’ye başvuran adaylar, e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim bilgilerine 16 Haziran’dan itibaren ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden bakabilecek. Ayrıca kontrol edilmesi amacıyla aday bilgileri ‘https://kkis.osym.gov.tr’ internet adresinden ilgili okullar tarafından görülebilecek.

Düzeltme için başvuru 16-19 Haziran’da yapılabilecek

Adaylar, 16-19 Haziran arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacak. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılacak. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 19 Haziran mesai saati bitimine kadar sağlayacak. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.
Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, ÖSYM tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul Sistemi’nden 20 Haziran tarihinde ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 19 Haziran mesai bitimine kadar MEB e-Okula bildirilmesi önemli. Adaylar, MEB e-Okul Sistemi’ndeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 21 Haziran’dan itibaren ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden erişebilecek.
“https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır” denilen duyuruda, https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri’nin bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecekleri de vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.