3 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Not ve Devamsızlık Bilgilerini Öğren

2 min read

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem veli hem de öğrenciler kolayca okul bilgilerine ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ayrıntılı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

eokul

Devletin internet aracılığı ile sunmuş olduğu hizmetlerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Devletim vatandaşlara sunduğu dijital uygulamalarından biri de, e-okul uygulamasıdır. E-okul uygulaması, hem velilere hem de öğretmen ve idarecilere yönelik olarak hizmet sunmaktadır. Birçok yönden kullanışlı olan e-okul uygulaması, hem hızlı hem de pratik olması ile yoğun şekilde kullanılmaktadır.

e-okul uygulaması temelde iki ana gruba ayrılmış şekilde hizmet sunmaktadır. Bu gruplar; e-okul veli bilgilendirme sistemi ve, e-okul yönetim bilgi sistemidir. Şimdi sırası ile bu iki gruba bir göz atalım;

e-okul veli bilgilendirme sistemi nedir ve nasıl faaliyet gösterir?

e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak sureti ile veliler, öğrencilerinin, not, devamsızlık, disiplin gibi durumlarını ve diğer merak ettiklerini öğrenebilirler. Veliler, bu gibi bilgileri okula gidip öğrenmek yerine, internet üzerinden öğrenmeyi de tercih edebilirler.

Bu durumda, veliler internet aracılığı ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, aşağıda anlatıldığı gibi işlem yaparak, e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilirler. Bu durumda, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş için yapılacak olan işlemler şöyledir;

İlk önce e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada sırasıyla; ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’ şeklinde hazır bulunan bölümleri göreceksiniz.

Hemen sonrasında, bilgilerinizin istendiği bu bölümleri doğru ve eksiksiz şekilde doldurunuz.
Ardından, yine aynı sayfada yer alan ve ‘Giriş’ yazan bölümü işaretleyiniz. Burada gördüğünüz üzere, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça pratik ve hızlı bir işlemdir.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilir ve aşağıda madde madde verdiğimiz, öğrencileri ile ilgili olan bilgilere de ulaşabilirler. Öğrenciler ile ilgili bu bilgiler ise şöyledir;

– Okulda yapmış oldukları devamsızlık durumu bilgileri,

– Kazanmış oldukları takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

– Sınav, proje ve davranış durumlarından aldıkları not bilgileri,

– Karne notlarının bilgisi,

– Son olarak gelişim raporlarının bilgisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.