28 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı

2 min read

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı (AB) Görevde Yükselme Sınavı’na dair uygulama bilgilerini açıkladı.

osym1

Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yaptığı duyuruyla Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı’nın 28 Haziran Pazar günü saat 10.00’da, Ankara’da yapılacağı açıklandı.
Sınava başvuracak adayların, 80 TL olarak belirlenen sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, ‘Kurumsal Tahsilat Programı’ aracılığı ile 02-10 Haziran tarihleri arasında yatıracak ve başvurularını http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklar. Sınav giriş belgesi ise 15 Haziran tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alınabilecek.

Sınavda 100 soru yer alacak

AB Görevde Yükselme Sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak. Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır. Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, özürlü ise ayrıca özürlü kimlik belgesi ya da sağlık kurulu raporu) ile girecek. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Cevap anahtarı 30 Haziran’da

Sınav soru ve cevap anahtarı 30 Haziran’da http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Aday sınav sonuç bilgileri, 22 Temmuz’da http://www.meb.gov.tr ve www.adalet.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.