2 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

2016 TUS ve STS İçin Başvurular Başladı

2 min read

2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) ve Tıp doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) 10 Nisan’da düzenlenecek. Sınavlara başvurular 17 Şubat’ta başladı ve 29 Şubat’a kadar sürecek.

Adayların başvuru işleminden sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Tıp doktorluğu STS başvuruları alınacak

Öte yandan ÖSYM, tıp doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı’nın (STS) 10 Nisan’da yapılacağını duyurdu. Buna göre, 2016  Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na başvurular, 17 -29 Şubat tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM’den bu konuda yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen ‘Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’ ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun kararı ile merkezimiz tarafından Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) 10 Nisan tarihinde uygulanacak. 2016 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na başvurular, 17 -29 Şubat tarihleri arasında alınacak. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek işlemlerini tamamlayacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, bu sınavlara ait kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilecek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.