3 Mayıs 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

2015 ÖSYM KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2 min read

KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları nasıl açıklanacak? Adaylar KPSS ve ÖABT 2015 sonuçlarını nasıl öğrenecek?

kpss1

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM ‘nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr’den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri’yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler. Peki KPSS ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’den 2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Ancak daha önce yapılan sınavların sonuçlarını 1 hafta kadar kısa süre içinde açıklayan ÖSYM’nin 2015 KPSS sonuçlarını bugün veya yarın açıklaması bekleniyor.

KPSS 2015/1 YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebiliyor. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri’nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri’nden yeni şifre edinilebilir.

2015 ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bilindiği gibi 2015 ÖABT sınav tarihi 12 Temmuzdu. ÖABT’ den önce yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavları da bu sınavdan bir hafta önce yapıldı. Bu sene KPSS ve ÖABT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından henüz duyurulmadı fakat daha önceki yıllarda 2013′ te ÖABT sınavı ile KPSS birlikte açıklanmış, 2014′ te ÖABT KPSS sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık bir hafta sonra açıklanmıştı. Uzmanlar; 2015 yılı için de ÖABT sınav sonuçlarının 4-5 Temmuzda yapılan 2015 KPSS sonuçlarıyla birlikte açıklanacağı görüşünde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.