23 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

YKS’de Asgari Matematik Şart

3 min read

Sınavın geçerli olması için TYT’de sözelciler de en az yarım matematik neti çıkarmak zorunda. Dar kapsamlı coğrafya sorularının yer alacağı sınavda tarih testinin içeriği ise henüz netleşmedi.


Bu yıl ilk kez uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla ilgili (YKS) kılavuz geçen hafta açıklandı. 2 milyondan fazla adayı ilgilendiren kılavuza göre YKS’nin kapsamı ve uygulanışı geçmiş yıllardaki üniversite sınavlarından çok farklı olmayacak. Ancak sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde Türkçe’nin yanı sıra matematikten de en az yarım net yapmak zorunlu. Geçmiş yıllarda sınavın geçerli olması için herhangi 2 testten en az yarım net çıkarmak gerekiyordu. Adayların bu değişikliğe çok dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle sözelcilerin TYT’de matematikte hiç yanlışı olmadan en az 1 doğru yapmaları gerek. Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) ise adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklar. Coğrafya-1 testinde yer alan sorular, 2011 coğrafya dersi öğretim programında belirtilen ve haftada 2 saat olarak okutulan ortak coğrafya dersi kazanımlarıyla sınırlı olacak. Ancak alan sınavlarında bu yıl ilk kez yer alan Tarih-1 testinin kapsamı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Bilfen Liseleri Rehberlik Bölüm Başkanı Sebahat Başusta 21 Mart’ta bitecek YKS başvuru sürecinde adayların dikkat etmesi gereken detayları şöyle sıraladı:
2018-2019 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme (TÜBİTAK yarışmalarıyla sınavsız geçiş hakkı edinenler dâhil) veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2018-YKS’ye başvuru yapmak zorundadır.
YKS 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların TYT katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar isteğe bağlıdır.
Başvuru bilgilerinin sisteme kaydının yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir” açıklamasının mutlaka görülmesi aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerek.

1 SAAT ÖNCE SALONDA OLUN
Geçen yıl getirilen 15 dakika kuralı bu yıl yerini sınav başlangıç saatinin değişikliğine bıraktı. Daha önceki yıllarda saat 10.00’da başlayan sabah sınav oturumları bu yıl 10.15’te başlayacak, ancak adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Adayların bir saat önceden salonda olmalarını öneriyoruz.
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgeleri’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundalar.

TYT’DE 150 PUAN ZORUNLULUĞU
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler.
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayanların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunuyor.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekiyor.
TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan 2 yıl süreyle geçerli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.