20 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

ÖSYM 20 Yılın Üniversiteye Giriş Sınavı Sorularını Erişime Açtı!

1 min read

On binlerce kişiyi ilgilendiriyor! ÖSYM, 1998-2017 yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap anahtarlarını internet sitesinde yayımladı.


ÖSYM’nin internet sitesinde ilk kez “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sınavı Geçmiş Yıllarda Çıkan Sorular” bölümüne yer verildi.

Merkez tarafından geçmişte üniversiteye girişte düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS), Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi 1998 yılından itibaren yapılan sınavlara ait sorular ve cevap anahtarları erişime açılırken diğer sınavlara ait önceki soruların da açıklanmasının planlandığı öğrenildi.

DEVAMI GELECEK

2 Ağustos 2013’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, 33’üncü maddesi ile 53’üncü fıkrası bendi gereğince ÖSYM, düzenlediği sınavların sorularını yayınlamayacağını duyurmuştu. ÖSYM tarafından belirlenecek sınavlara ait soruların yüzde 10’u kurumun internet sitesinde yer almıştı.

İŞTE GEÇMİŞ YILLARDAKİ ÖSS SORU VE CEVAPLARI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.