20 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Ne Zaman?

3 min read

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanması ile gözler sınav takvimine çevrildi. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınav tarihleri MEB tarafından duyuruldu. Böylece, Milli Eğitim Bakanlığı açık lise aracılığıyla eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilerin kafasındaki sınav takvimi sorusuna açıklık getirdi.

AÖL aracılığıyla eğitim hayatlarını sürdüren binlerce öğrenci, ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini mazerete bağlı olarak olarak 8 Ekim’de tamamlanmıştı. İlgili kayıt işlemlerinin tamamlanması ile Açık lise sınav tarihleri araştırılmaya başlandı. AÖL sınav tarihlerini merak eden öğrenciler için konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuru paylaşıldı. Paylaşılan bu duyuru neticesinde, adayların kafasındaki ‘AÖL 1. dönem sınav tarihleri ne zaman?’ sorusu da yanıt bulmuş oldu. Peki, Açık lise 1. dönem ilk sınav tarihleri ne zaman? İşte MEB’in paylaştığı sınav takvimi ile Açıköğretim lisesi 1. dönem hakkında merak edilenler…

AÖL 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

MEB’in konuyla ilgili yayımladığı duyuruya göre, AÖL 1. dönem sınavları 08-09 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak. Bu sınav ve bundan sonra yapılan tüm sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuru şu şekilde:

”Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Ancak öğrencilerimizin 8-9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olan sınava sorunsuz bir şekilde girebilmeleri için Müdürlüğümüzce Açık Öğretim Lisesi Sistemine aktarılan dersleri ve bu derslere ait notların kontrolleri devam etmektedir.

Yukarıda belirtilen nedenle öğrencilerimizin 05.11.2018 tarihinden sonra, 8-9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olan sınav için seçtiği dersleri kontrol etmeleri gerekmektedir.”

AÖL YENİ KAYIT SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ’NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.