DGS Görüntülü Eğitim Setleri ( Dikey Geçiş Sınavı )

1.750,00 TL
2.250,00 TL
%22
DGS Tüm Dersler Görüntülü Eğitim Seti Kampanya

DGS Türkçe, Geometri ve Matematik birlikte 40 DVD 96 SAAT vardır..

750,00 TL
DGS Matematik Görüntülü Eğitim Seti

22 DVD 53 SAAT görüntülü anlatım ve soru çözümü bulunmaktadır.

750,00 TL
DGS Türkçe Görüntülü Eğitim Seti

6 DVD 14 SAAT görüntülü anlatım ve soru çözümü bulunmaktadır.

750,00 TL
DGS Geometri Görüntülü Eğitim Seti

12 DVD 29 SAAT görüntülü anlatım ve soru çözümü bulunmaktadır.

DGS'ye Nasıl Çalışılır? 

DGS Sınavına hazırlanmak için öncelikli olarak konu DSG Konularını iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. DGS'de toplam 3 ders bulunmakta olup, derslerin isimleri DGS Matematik, DGS Geometri ve DGS Türkçe'dir. Sitemizde DGS Tüm dersler eğitim setinde ürün detayları bölümünde DGS'de sorumlu olduğunuz konuları görebilirsiniz. DGS sınavlarına evinizin rahatlığında herhangi bir dershaneye gitmeden sadece DGS Görüntülü Eğitim setleriyle hazırlanabilirsiniz. DGS Görüntülü Eğitim setlerinde konular tek tek anlatılmakta, her konu bitiminde sorular çözülerek konular pekiştirilmesi sağlanmaktadır. 
 

DGS Eğitim Setleri

Dikey geçiş sınavlarında başarılı olmak isteyen öğrencilerin yapması gereken nitelikli kitaplarla sınava hazırlanmaktır. Bundan dolayı da DGS Eğitim Setleri dikkate alınması gereken kaynaklar arasında yer alır.

Güncel bilgiler ışığında hazırlanan bu setlerde yenilenen sınavlara uygun nitelikte bilgilere ulaşılmaktadır. Bu sete sahip olmak beni hedeflerime yaklaştırır mı? Sorusuna istinaden verilebilecek yanıtlardan biri de hedeflenen başarının yakalanması için bu tür bir kaynağa mutlaka sahip olmak gerektiğidir.
 

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından itibaren meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenli olarak her yıl Temmuz veya Ağustos ayında yapılan sınava verilen isimdir.
 

DGS SINAVININ AMACI NEDİR?

Lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin belirlenmesidir. DGS sınavında soru sayıları 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru sorulmakta olup sınav süresi 150 dakika belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10 adet mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla sorulan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yöneliktir. Sınav test usulü  olup, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri niteliktedir. Diğer bazı sınavlarda olduğu gibi 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.
 

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler.
 

DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.
 

DGS SINAVINI KAZANMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır. 2021 yılı ve müteakip yıllarda yapılacak olan DGS'de ise her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır.

Genellikle İİBF, Mühendislik, Fen ve Sosyal Bilimler fakültelerine yerleşen dikey geçiş öğrencileri için farklı puanlar gerekmektedir. Üniversitelerin istediği giriş puanları standart olmadığı için her bölüme farklılık  herhangi bir standart bulunmamakla birlikte üniversitelerin gösterir. Ne kadar çok puan alırsanız o kadar iyi üniversiteye kazanma şansınız artar. Türkiye'de ilk sıralarda bulunan ünivertesitelere yerleşebilmek için yüksek puan gerekirken diğer üniversitelere yerleşebilmek için daha az puanlar yeterli olabilmektedir.
 

DGS SINAVI İLE ÜNİVERTESİTEYE GEÇİŞ YAPILDIĞINDA KAÇ YIL OKUNUYOR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), üniversitelerin (açıköğretim de dahil) önlisans yani 2 yıllık programlarında okuyup mezun olan kişilerin lisans programlarına yani 4 yıllık programlara geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sınav türüdür.
 

SINAV STRESİ YAPMANIZA GEREK YOK!

Yılda 3 kez yapıldığından dolayı çok stres yapmanıza gerek yok. DGS Eğitim setlerimizde tüm konular ayrıntılı şekilde anlatıldığı için sınavlara daha kolay ve hızlı hazırlanabileceksiniz. Videolara çalıştıktan sonra ekstra soru bankaları alıp bol bol soru çözün. Deneme soruları DGS'de hazırlanmakta çok etkili olacaktır. 




WhatsApp Sipariş