23 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

YGS 2017 Başvuruları Başladı !

1 min read

Binlerce öğrencinin uzun zamandır hazırlık yaptığı YGS 2017 sınavı için başvuru işlemleri bugün itibari ile başladı.

aof

2017 YGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM, resmi internet sitesinden 2017 ÖSYS kılavuzunu açıkladı. 4 Ocak Çaraşmba günü itibari ile YGS başvuruları başlamış oldu. YGS başvuruları 18 Ocak tarihinde ise sona erecek.

YGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar YGS oturumu için 60 TL ödeme yapacaklar. LYS oturumlarında ise adaylar her bir oturum için 40 TL ödeme yapacak. Öte yandan ek yerleştirmeler için 15 TL ödeme yapmak gerekecek.

YGS başvurusu yapacak bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar işlemlerini kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden ve başvuru merkezlerinden yapabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) kaydı bulunan adaylar ise YGS başvurularını bireysel olarak “https://ais.osym.gov.tr” adresine girerek yapabilecekler.

YGS sınav ücreti ödemesini yapacak adaylar ise başvuru işlemi sonrasında belirlenen bankalardan ya da ÖSYM AİS üzerinden ödemelerini yaparak başvurularını tamamlayabilecekler. Ödeme yapmayan adayların başvuruları ise geçersiz sayılacaktır ve sınava giremeyecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.