19 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Öğretmen Atama Kontenjanları ve Branş Dağılımları Açıklandı mı?

1 min read

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları ile ilgili detayları açıkladı. Bakan Nabi Avcı Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları için tarih verdi. ogretmen

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarının tarihini açıkladı. 30 bin öğretmen ataması 11 Şubat’ta yapılacak.

Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımları ise 27 Ocak 2016 Çarşamba günü açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ülke TV’de yayınlanan Akşam Baskısı programının canlı yayın konuğu oldu. Avcı, 30 bin öğretmen atamasının 11 Şubat’ta yapılacağını açıkladı. Bakan Avcı atamalar için branş dağılımlarının ise 27 Ocak’ta açıklanacağını belirtti.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğretmen atama başvuruları 2016 ise 2-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı, atanan öğretmenlere verilecek oryantasyon eğitimlerini, öğretmenlerin isteklerine bağlı olarak bulundukları ya da atandıkları ilde alabileceklerini söyledi.

Avcı, oryantasyon eğitimlerini alacak öğretmenlere deneyimli öğretmenlerin danışmanlık edeceğini belirterek, “Meslekte en az 10 yılı tamamlamış, öğretmenlerimizden danışman tayin ediyoruz. Öğretmenler değişik okul türlerinde değişik hocaların dersine girecek. Atamaları yapıldıktan itibaren maaşlarını almaya başlayacaklar. Eğitim süresince de maaşlarını alacaklar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.