18 Nisan 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

Liselerde Tercih Maratonu Başlıyor

1 min read

TEOG ikinci dönem sınav sonuçları önceki gün açıklandı. Liseye girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) da temmuzda duyurulacak.

lise1

1 milyonu aşkın öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG ikinci dönem sınav sonuçları önceki gün açıklandı. Liseye girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanları’nın (YEP) da temmuzda duyurulması bekleniyor. YEP hesaplamasında TEOG’daki 6 dersten yapılan toplam 12 sınav sonucu yüzde 70, 3 yıllık okul notları da yüzde 30 etkili olacak. Başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere devlete ait tüm liseler YEP ile öğrenci alacak. Özel okula gitmek isteyen öğrencilerin ise şu dönemde okul araştırmalarına başlamaları gerekiyor. Çünkü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına “Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım” ve “Tercih yapmak istiyorum” butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler “Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım” butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı yeterse öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek. Yabancı özel liseler öğrencilerini bu yıl da kendileri seçecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.