29 Mart 2024

Eğitim Haberleri

Almanca Öğrenmek, Yabancı Dil, KPSS, SMMM Staja Giriş, SMMM Yeterlilik, Açık lise, DGS, ALES, TYT, AYT, YKS, AÖF eğitim setlerinin hakkında tüm bilgiler Seslial.com Blog'da!

ALES Sınavı Ne Zaman Yapılacak? (2015 Sonbahar Dönemi)

2 min read

2015 Sonbahar Dönemi ALES sınavı için az bir süre kaldı. ALES sınavına girecek adaylar heyecanla ALES sınav tarihini bekliyor. Peki ALES sınavı ne zaman yapılacak? 2015 Sonbahar Dönemi ALES sınavına girecek adayların yapması gerekenler neler?

osym1

ALES! Öğrenci Seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl iki defa yapılan ALES sınavı yüksek öğrenim ve akademik personal olmak için gerekli. ALES sınavı İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez gerçekleştiriliyor. ALES sınavına girecek adaylar heyecanla ALES sınav tarihini bekliyor. Peki ALES sınavı ne zaman yapılacak? 2015 Sonbahar Dönemi ALES sınavına girecek adayların yapması gerekenler neler? İşte detaylar!

ALES sınavı ne zaman yapılacak?

2015 Sonbahar Dönemi ALES 22 Kasım 2015 tarihinde Pazar günü yapılacak. ALES sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanıyor. Sınav Türkçe yapılıyor. Her iki bölüm tek kitapçık halinde adaylara veriliyor ve adaylar cevaplarını cevap kağıdına işaretleyerek sınavı tamamlıyor.

ALES sınavında hangi alandan sorular çıkıyor?

ALES sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanıyor. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alıyor.

ALES sınavında hangi kim hangi soruları çözüyor?

ALES sınavında bütün adaylar dört testten yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandırıyor. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabiliyor.

ALES sınavındaki testlerin içeriği neler?

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor. Sayısal-2 Testindeki sorular, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular oluyor. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.