Seslial Elit Aof Acikogretim Forum  

Go Back   Seslial Elit Aof Acikogretim Forum > Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sınav Soruları - Deneme Sınavları - Ders Notları > 3.SINIF SORULARI > Türk Vergi Sistemi

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-09-2011, 05:34 AM   #1
Güvenim
administratör
 
Güvenim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Mesajlar: 1.022
Standart Türk Vergi Sistemi Final Deneme Soruları

1-) Aşağıdakilerden hangisi gelirin kanunda belirtilen özelliklerinden biri değildir?
A) Kişisel olması
B) Gerçek olması
C) Yıllık olması
D) Gayrisafi olması
E) Safi olması

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Türkiye’de uygulanan gelir vergisi türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sedüler
B) Birleşik
C) Üniter
D) Karma
E) Ayırma ilkesi

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıdakilerden hangisi basit usule tabi olmanın genel şartlarından biri değildir?
A) Gerçek usulde ziraatla uğraşmamak
B) İşin başında bilfiil bulunmak
C) Serbest meslek faaliyeti olmamak
D) Yıllık gayrisafi alımı 53.000 TL’yi aşmamak
E) Birinci sınıf tüccar olmamak

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Dar mükellefler kara ulaştırma işlerinden sağladıkları gelirlerin yüzde kaçını safi kazanç olarak yazarlar?
A) 25
B) 40
C) 15
D) 12
E) 5

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Zirai faaliyetle uğraşan kollektif şirketin ortaklarının geliri aşağıdaki gelir unsurlarından hangisine girer?
A) Zirai
B) Ticari
C) Serbest meslek
D) Menkul sermaye iradı
E) Değer artış kazancı

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Zirai faaliyette* işletme büyüklüğü ölçüsü belirtilmemiş ise aşağıdakilerden hangisi tespit eder?
A) Zirai Kazançlar Merkez Komisyonu
B) Zirai Kazançlar İl Komisyonu
C) Zirai Donatım Kurumu
D) Bakanlar Kurulu
E) Tarım* Orman ve Maliye Bakanlığı

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Aşağıdakilerden hangisi serbest meslek erbabı değildir?
A) Gümrük Komisyoncusu
B) Mühendis
C) Müteahhit
D) Dava vekilleri
E) Konser veren müzik sanatçıları

--------------------------------------------------------------------------------
8-) Bir fikri eserin sahibi veya kanuni mirasçısı tarafından satılmasından sağlanan gelir aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ticari kazanç
B) Serbest meslek kazancı
C) Diğer kazanç ve irat
D) Gayrimenkul sermaye iradı
E) Arızi kazanç

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Aşağıdakilerden hangisinin geliri iştirak paylarından doğan kazanç kapsamında değildir?
A) Adi komandit şirketin komanditer ortağının
B) Anonim şirket ortağının
C) Kooperatif ortaklarının
D) Limited şirket ortaklarının
E) İş ortaklığı ortaklarının

--------------------------------------------------------------------------------
10-) Yönetim ve denetim kurulu başkan ve üyelerine toplantılara katılma karşılığı ödenen huzur hakkı aşağıdakilerden hangisine göre gelir sayılır?
A) Ticari kazanç
B) Serbest meslek kazancı
C) Ücret
D) Gayrimenkul sermaye iradı
E) Diğer kazanç ve irat

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Borsada işlem gören hisse senedi ve tahvillerin iktisap tarihi ve satım tarihi kaç yılı geçmez ise değer artışı vergiye tabi tutulur?
A) 7
B) 3
C) 2
D) 4
E) 5

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Aşağıdakilerden hangisi kaynakta vergi kesintisi yapamaz?
A) Basit usule tabi olanlar
B) Kamu iktisadi teşebbüsleri
C) Sermaye şirketleri
D) Dernek ve vakıflar
E) Şahıs şirketleri

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Ticari* zirai ve serbest meslek kazancını gerçek usulde tespit eden mükellefler yıllık beyannameyi ertesi yılın hangi ayında vergi dairesine vermek zorundadır?
A) Eylül
B) Şubat
C) Mart
D) Nisan
E) Mayıs

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Mükellef A’nın gelir vergisi beyannamesini süresi geçtikten sonra vermesi durumunda yapılan tarhiyata ne ad verilir?
A) Beyana dayalı tarhiyat
B) Re’sen tarhiyat
C) İdarece tarhiyat
D) İkmalen tarhiyat
E) Basit usulde tarhiyat

--------------------------------------------------------------------------------
15-) Aşağıdakilerden hangisi hisse senedi ihraç edebilir?
A) Limited şirket
B) Kooperatifler
C) Menkul kıymet yatırım fonları
D) Anonim şirketler
E) İktisadi kamu müesseseleri

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisi mükelleflerine uygulanan istisnalardan biri değildir?
A) İştirak kazançları istisnası
B) Portföy işletmeciliği istisnası
C) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna tanınan istisna
D) Risturn istisnası
E) Esnaf muaflığı

--------------------------------------------------------------------------------
17-) Kurum kazançlarında gelirin elde edilmiş sayılması açısından kazanç aşağıdakilerden hangisine göre tespit edilir?
A) Tahsil esası
B) Tahakkuk esası
C) Kaynak teorisi esası
D) Ayırma ilkesi esası
E) Hasılat-giderler esası

--------------------------------------------------------------------------------
18-) İnfisah* iflastan başka bir nedenden olmuş ise tasfiyenin başlangıç tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İnfisahın ticaret siciline tescil tarihi
B) Genel kurulun tasfiyeyi onayladığı tarih
C) Tasfiyenin resmi gazetede yayınlandığı tarih
D) Yönetim kurulunun tasfiye kararı aldığı tarih
E) Ticaret mahkemesinde iflasın açıldığı tarih

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Hesap dönemi takvim yılı olan kurumlar beyannamelerini aşağıdaki tarihlerden hangisinde vergi dairesine verir?
A) Ertesi yılın Ocak ayında
B) Ertesi yılın Mart ayında
C) Ertesi yılın Nisan ayında
D) Ertesi yılın Mayıs ayında
E) Ertesi yılın Eylül ayında

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Kurumlar vergisi beyannamesi posta ile gönderilmiş ise vergiler idare tarafından kaç gün içerisinde tarh ettirilir?
A) 1
B) 3
C) 5
D) 7
E) 15

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Aşağıdakilerden hangisi katma değer vergisinde hizmet kapsamında değerlendirilemez?
A) Malın onarılması
B) Malın muhafazası
C) Malın imal edilmesi
D) Malın temizlenmesi
E) Malın teslimi

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Aşağıdakilerden hangisi KDV matrahına dahil edilmez?
A) Vade farkı
B) Malın fiyatı
C) Ambalaj masrafı
D) İskonto
E) Yükleme giderleri

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Aşağıdakilerden hangisi KDV‘nin yürürlüğe girmesiyle birlikte yürürlükten kalkan vergilerden biri değildir?
A) Dahilde alınan istihsal vergisi
B) İthalde alınan istihsal vergisi
C) Yaygın muamele vergisi
D) Şeker istihlak vergisi
E) Banka ve sigorta muameleleri vergisi

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Sağ kalan eş miras bırakanın alt soyu ile birlikte mirascı olur ise mirastan ne oranda pay alır?
A) 7 / 4
B) 2 / 3
C) 1 / 2
D) 1 / 4
E) 1 / 5

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Ölüm dolayısı ile mirascılara intikal eden miras paylarının vergilendirildiği subjektif nitelikteki servet vergisine ne ad verilir?
A) İntikal Vergisi
B) Tereke Vergisi
C) Miras Payı Vergisi
D) Katma Değer Vergisi
E) Veraset Vergisi

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Aşağıdakilerden hangisi miras bırakanın birinci derece mirasçılarından biri değildir?
A) Torun çocuğu
B) Eş
C) Çocuk
D) Anne
E) Torun

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki eşit taksitte ödendiği aylar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ocak – Haziran
B) Ocak – Temmuz
C) Şubat – Haziran
D) Şubat – Temmuz
E) Mart – Kasım

--------------------------------------------------------------------------------
28-) Motorlu taşıtlar vergisinin vergi türü aşağıdakilerden hangisi içerisinde değerlendirilmektedir?
A) Gelir vergisi
B) Kurumlar vergisi
C) Gider vergisi
D) Servet vergisi
E) Katma değer vergisi

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Emlak vergi değeri 400.000 TL olan bir mesken için 5 yıl süre ile geçici muafiyetten yararlanacağı tutar kaç TL’dir?
A) 100.000
B) 75.000
C) 50.000
D) 25.000
E) 60.000

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Bay A* 2006 yılında inşaatı tamamlanan büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan bir daireyi satın almıştır. Dairenin vergi değeri 80.000 TL olduğuna göre ödenecek Emlak Vergisi kaç TL’dir?
A) 60
B) 90
C) 120
D) 140
E) 220

--------------------------------------------------------------------------------

1-)
D


2-)
C


3-)
D


4-)
D


5-)
B


6-)
E


7-)
C


8-)
B


9-)
B


10-)
C


11-)
C


12-)
A


13-)
C


14-)
B


15-)
D


16-)
E


17-)
B


18-)
A


19-)
C


20-)
B


21-)
E


22-)
D


23-)
E


24-)
D


25-)
C


26-)
D


27-)
B


28-)
D


29-)
A


30-)
C
__________________


Öğrenci kitlemize katıl
Paylaşımlara yorum yaz.
Konulardan sende faydalan.
Güvenim, İyi forumlar diler...


Güvenim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5 .
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.